Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Vilken färg ska kondoleansblommor ha?

När du skickar kondoleansblommor i samband med ett dödsfall kan du göra det enkelt för dig. Du beställer helt enkelt dina blommor för kondoleans online och väljer från korrekt kategori. Då kan du räkna med att det blir rätt färg för den här typen av blombud.

Men om du vill välja mer fritt så är det inte så dumt att ha lite koll på vilken färg kondoleansblommor ska ha. Grundregeln här är ljust och mjukt. Tanken är att blommorna ska kännas lite som balsam på själen.

Ljusa färger och mjuka former är bra val

I och med att den som sörjer kan drabbas av ganska starka stormar inombords så kan det vara fint om du skickar kondoleansblommor som har ljusa färger och mjuka former. Vitt, ljusrosa såväl som ljusgult och ljuslila kan passar mycket bra.

På en begravning kan du se inslag av rött i form av röda rosor men det här är inte ditt första val då du vill visa ditt deltagande i sorgen med kondoleansblommor. Här hör inte starka färger hemma.

Det kan förstås finnas undantag. Om du står de sörjande nära och vet att en viss färg och blommor är det som gillas bäst kan du frångå regler. Då visar du ju med ditt personliga val att du minns och bryr dig om. Det kan också kännas som balsam på själen trots att det kanske rör sig om mycket starka färger.

Lita på florister om du är osäker

När du väljer buketter som är särskilt designade som kondoleansblommor så kan du vara säker på att det blir rätt. Om du tvekar är detta det bästa du kan göra för du kan lita på att florister som binder buketter till sörjande personer varje dag vet vad de pysslar med!