Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Handblommor att skicka som blombud Sverige

Handbuketter använder man om det är defilering i kyrkan eller om det är en jordbegravning. En handblomma vid begravning brukar bestå av ett par enkla blommor med något fint band till. Men det går även bra att bara ha en ros eller annan handbukett vid begravning som man tycker är vacker. Är du osäker om det ska vara defilering i kyrkan så kan du kontakta begravningsbyrån som håller i begravningen. Handbuketter levereras till kyrkan/kapellet tillsammans med begravningsblommorna och delas vanligtvis ut av begravningsentreprenören.

Handbuketter – ett vackert sätt att ta ett sista farväl

En begravning är en händelse som – helt naturligt givetvis – är intimt förknippad med massor av blommor i regnbågens alla färger. Om man ska närvara vid en begravning så finns det av den anledningen en hel massa olika varianter på temat begravningsblommor som man kan använda sig av. Själva den grundläggande tanken med de blommor som man har med sig i bagaget till en begravning är ju att de dels ska hylla men också på något sätt symbolisera minnet av den person som har avlidit så därför kan det vara en god tanke att ägna ett par extra minuter åt att med viss omsorg välja ut vilken typ av begravningsblommor som du vill ha med dig för att hedra den avlidne. Ett ganska vackert men samtidigt väldigt enkelt sätt att ta ett sista farväl av en nära vän, kollega, släkting eller familjemedlem som har gått bort är att du tar med dig en liten så kallad handbukett till begravningen. Vad är en handbukett för något? Ja, låt oss ta och kika lite närmare på den frågan så kommer du snart att veta lite mer om vad handbuketter är för något.

Enkla handbuketter

Handbuketter är en typ av begravningsblommor som man kan använda sig av som ett sista farväl till en älskad och saknad person och som passar utmärkt att plocka med sig till kyrkan eller begravningskapellet om det ges tillfället till defilering vid kistan under själva begravningsakten. Handbuketter brukar också kunna fungera väldigt bra i samband med en traditionell jordbegravning. Handbuketter kan – precis som de allra flesta begravningsblommor som vi använder oss av – se ut på en hel mängd olika sätt men en ganska så typisk handbukett brukar allt som oftast bestå av en eller två blommor samt på sin höjd någon grön kvist till och hela denna lilla bukett har ett vackert band i någon matchande färg som så att säga knyter ihop hela dekorationen. Själva poängen med handbuketter är att de ska vara ett enkelt men samtidigt tydligt sätt att ta ett sista farväl. Många varianter på temat handbukett kan därför lika gärna bestå av en enda liten blomma. Här brukar den röda rosen som tronar i ensamt majestät ofta vara allenarådande. En enkel handbukett kan bestå av något som du har plockat själv i din egen trädgård men lika gärna kan du vända dig till en blomsteraffär för att få råd och hjälp att komponera en handbukett som du sedan tar med dig till begravningen. Om du skulle vara osäker på om det kommer att vara defilering i kyrkan under begravningsakten eller inte så kan det vara en god idé att du kontaktar den begravningsbyrå som har fått ansvaret att hålla i begravningen för att få information om det hela.

Vackra handbuketter

Du har vid det här laget säkert förstått att det här med handbuketter inte behöver vara så särskilt överdådigt för att ändå kunna sticka ut och vara vackert på samma gång. Du behöver alltså inte skämmas för att du ”bara” kommer med en liten handbukett till kyrkan eftersom en sådan bukett får symbolisera dina känslor för den avlidne.

Produkter
Övrigt