Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Begravningsband att skicka som blombud Sverige

Välj ett begravningsband i passande färg.
Välj önskad färg i rullmenyn och fyll i fälten.

Begravningsband

Vissa stunder i livet kan det av en eller annan anledning vara svårt att hitta de där rätt formulerade orden att säga. Det är ofta först i efterhand som man kommer på att ”Javisst, det där skulle jag ju ha sagt. Varför kom jag inte på det långt tidigare?” Men det brukar inte givas någon andra chans och har man missat sitt tillfälle så kan det mycket väl vara som så att tåget redan har gått för länge sedan. En begravning är ett sådant där typiskt tillfälle när man får chansen att ge uttryck för sina tankar och känslor i ord men lika fullt så kan det många gånger vara riktigt svårt att få till de där riktigt fina och vackra orden som man så väldigt gärna skulle vilja ha sagda när man ska ta ett sista farväl av någon som man hade en närmare relation till när han eller hon levde. Här kan du ha en väldigt god hjälp av ett så kallat begravningsband.

Ett begravningsband är ett fint sidenband som finns i regnbågens alla färger. Det består oftast av två bandflikar där man skriver en personligt formulerad hälsning på det ena bandet och namnen på dem det berör på det andra. Vill man av en eller annan anledning inte skriva en sista hälsning så kan man skriva namn på båda banden eller helt enkelt lämna det ena bandet blankt. Om det är många namn som ska få plats på banden så kan man ganska enkelt välja att utöka till exempelvis tre bandflikar istället för två. Tips på text på begravningsband Vad ska man skriva på ett begravningsband? Ja, det kan man verkligen fråga sig och svaret är att det egentligen kan stå precis vad som helst på ett begravningsband. En dikt, en strof ur Bibeln, en personligt formulerad liten hälsning. Det är i grund och botten du själv som bestämmer vad som ska stå på det begravningsband som du köper, eller i vart fall i samråd med de andra vars namn ska stå på begravningsbandet ifråga. ”Vila i frid!” är en ganska vanlig och kortfattad samt vackert formulerad hälsning som man ofta kan se på olika begravningsband i kyrkor och kapell. ”Vi saknar dig!” är en annan sista hälsning som många jobbarkompisar skriver på de begravningsband som man köper till en kollega som har gått bort. ”Vi möts i Nangijala!” kan det ibland stå på begravningsbanden när det är ett litet barn som ska begravas. Nangijala är ju namnet på det land dit Jonatan och Skorpan kommer när de har dött i Astrid Lindgrens bok Bröderna Lejonhjärta. Det är nog trots allt som så att det är er egen fantasi som sätter gränserna för vad ni vill och kan skriva på ett begravningsband.

Till sist Ett begravningsband med en sista hälsning och era namn skrivna på bandet är ett mycket vackert sätt att hylla den avlidne på. Det gör sig alltid extra fint i kombination med alla de vackra blommor och buketter som också brukar finnas med på och runt kistan vid en begravning.

Produkter
Övrigt