Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Högtider

Här under presenterar vi högtider under året.
Dessa produkter går inte att beställa just nu, vi lägger upp dem under produktmenyn när aktuell högtid kommer.

Blommor för olika högtider

Blommor kan man aldrig få för många av. De har en helt unik förmåga att lysa upp ett rum med sin blotta närvaro. Därför är det aldrig fel att köpa blommor till sig själv eller till någon annan som man tycker har gjort sig förtjänt av en bukett med vackra och ljuvligt doftande blommor. Men hur det än är med den saken så finns det utan tvivel blommor som passar till alla tillfällen – rosor till exempel – medan det finns andra blommor som är mer säsongsbundna och som kanske bara passar vid en speciell tidpunkt på året.
Påsk, midsommar och jul är några exempel på sådana högtider som kanske kräver lite speciella blommor. Påsken är en tidpunkt på året som har sina egna traditioner och som därför kanske kräver blommor av ett speciellt snitt. Ska man peka på en speciell påskblomma så får det nog nästan bli påskliljan, denna blomma som med sin färg och sin blomningstid påminner oss om att det är just påsk när man möter den. Påskliljan är gul till färgen – vilket som bekant är påskens egen färg – och påminner till viss del rent utseendemässigt om en kyrkklocka.
Att den sedan blommar under perioden april till maj gör att den alltså blommar runt påsk. Däri ligger förklaringen till att blomman har fått sitt namn. Midsommar är en annan högtid på året som på ett särskilt sätt knyter an till det här med blommor. Denna helg mitt i sommaren inbjuder oss på många sätt och vis till att komma i närkontakt med många av sommarens alla vackra blommor.

Kvinnor och unga flickor ska ha blomsterkransar i håret, man reser en midsommarstång som är prydd från topp till tå med massor av vackra sommarblommor och barnen uppmuntras att plocka ett visst antal blommor att lägga under huvudkudden för att i drömmen möta sin tilltänkta livspartner. Julen är också en högtid som är intimt förknippad med blommor. Ta bara den väldoftande och mycket vackra julhyacinten som många inte kan tänka sig att fira jul utan.
Blomsterhandlarna brukar också sälja speciella blomgrupper till jul.

Populära produkter i underkategorierna
Produkter
Övrigt