Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

När ska man ge kondoleansblommor?

Du ger kondoleansblommor före en begravning. Det här är skillnaden mellan kondoleansblommor och begravningsblommor. Kondoleans betyder ju att du deltar i sorgen. När du får höra att någon har gått bort så kan du genast beställa kondoleansblommorna online och skicka hem till familjen som sörjer.

Varför skickar vi kondoleansblommor?

Huvudsyftet med kondoleansblommor är att visa deltagande i sorgen. Det här betyder att du kan skicka blommorna även om du inte är nära vän till de som har drabbats av dödsfallet. När du har fått informationen om dödsfallet så är det bara att beställa och skicka hem till de anhöriga eller kanske till en organisation eller arbetsplats om det är tal om en publik person.

Kan du skicka både kondoleansblomma och begravningsblommor?

Det är möjligt men inte ett måste. I och med att begravningen ofta hålls en bra bit senare så kanske det känns rätt att skicka blommor igen. Detta särskilt om du inte själv kan komma på begravningen.

Det går inte att säga vad som är viktigast. En del tycker att kondoleansblommorna är viktigast för att sorgen och chocken är som starkast direkt efter ett dödsfall. Andra menar att begravningsblommorna är viktigare eftersom de markerar en ceremoni.

Hur ska kondoleansblommorna se ut?

Det är vanligt att välja kondoleansblommor med ljusa färger. De får gärna upplevas som skira och lite känsliga. Det här är inte starka färgklickar utan mer något som kan kännas avslappnat och tillbakalutat.

Om du inte är säker på vad som kommer att passa bör du välja rätt kategori i butiken. Välj blommor som kategoriseras som kondoleansblommor så blir det rätt!