Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Hur tackar jag för kondoleansblommor?

Måste du ens tacka för kondoleansblommor? När någon har gått bort så är det verkligen fint att få blommor från vänner som bryr sig om. Fast i det här läget är det ju inte tack för kondoleansbuketter som du funderar på.

Det anses vara god ton att tacka för blommor som skickas för att visa deltagande i din sorg. En del hänvisar till en gammal vett och etikett regel som gör gällande att man tackar för kondoleansblommor inom en månad efter att de har mottagits. Men denna regel kan du bortse från.

Tack för kondoleansblommor kan komma efter begravning

Det går alldeles utmärkt att vänta tills efter begravningen med att tacka för kondoleansblommor. Då kan du ju också passa på att tacka personer som kom eller skickade blommor till begravningen.

Du måste inte ta hand om tackhälsningar för kondoleansblommor omedelbart efter begravningen. Det är fullt förståeligt att det här kan ta tid. Men det kan faktiskt finnas en nytta med att göra detta. Tacken du skriver kan också ses som ett sätt att bearbeta sorgen på.

Olika sätt att tacka för blommor på

Traditionellt sett skrivs tack för kondoleanser för hand. Det betyder att du kan skicka kort med vanlig post. Idag är det här inte så vanligt då vi är vana vid att kommunicera digitalt. Det finns färdigtryckta kort att köpa men det finns också färdiga digitala kort som du snabbt kan skicka ut till email eller som sms till personer som har visat sitt deltagande i din sorg.

Du kan skriva en rad som säger att du tackar för deltagande på begravning, blommor eller fina ord om någon har ringt för att ge dig sitt stöd.