Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Tulpanbuketter att skicka som blombud Sverige

Tulpaner är vår mitt i vintern

Tulpanen är ju vårens blomma. Vi vet att vintern är över då det börjar dyka upp vackra buketter med tulpaner på bord överallt. Om du vill ge någon ett knippe energi och lust så är det här blomman som du ska välja. Oroa dig inte för att våren är långt bort, tulpanerna kan man lura!

När lökarna kommer från holländska fält mot slutet av sommaren så får de vila i en svensk kyl. Sedan kan de plockas fram under vintern och placeras i varma miljöer. Då tror tulpanlöken att det är vår och vi får svenska tulpaner mitt i vintern!

Tulpaner i alla möjliga färger

Det finns flera tusen sorters tulpaner i världen. Något som är så fascinerande med den här blomman är att det hela tiden tillkommer nya sorter med ny färg och form. Det finns några hundra vilda arter som finns i många olika länder som Kina och Spanien. Det går ju som sagt också bra att odla tulpanen i Sverige.

Fast det är klart att alla tulpanbuketter som du ser hos oss inte behöver vara svenskodlade. Med goda kontakter med kontinentens främsta tulpanodlare så kan våra florister skapa otroligt vackra tulpanarrangemang året om. Fast det är just under vinter och vår som många känner att den här blomman passar bäst.

En färg eller blandad kompott

Det går att välja en bukett där alla blommor har samma färg. Det kan ge en kraftfull känsla. Om du vet om mottagarens favoritfärg så kan det här vara så fint. Men tulpaner är ju även vackra tillsammans. Blommor med lite olika form och färg kan samsas i en bukett. De gröna blanka bladen ger en inramning som är fräsch.

En älskad blomma

Tulpanen har älskats i så många århundraden och det är inte svårt att förstå. Blommorna är så vackra och har en kvalitet som ger en särskild stabilitet. Blomsterodlare tycker också att det är roligt att jobba med korsningar för att få fram nya sensationer. Det här kan ta flera år från frö till lök.

Det är tur att du slipper vänta så länge på den perfekta sorten. När det är tulpansäsong så finner du en otrolig variation. Passa på att gratta, visa kärlek, säga tack eller bara påminna om att du finns med en bukett tulpaner som talar ett alldeles eget språk av skönhet och prakt.

Litet tips om tulpaner

Låt tulpanerna förbli i sin förpackning en stund då du ställer dem i vatten. De kommer att fortsätta växa i vasen. För längre livstid så kan du förvara tulpanerna kallt på natten.

Produkter
Övrigt