Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Steg för steg hur du ska ta hand om din bukett

När du fått en bukett som är bunden ska du aldrig ta bort bindningen. Gör du det skulle du kunna förstöra formen på buketten och den mister sin charm.
Sedan måste du göra nya snittytor med en vass kniv. Klipp inte av stjälkarna med en sax för då täpper man till silrören och blommorna kan inte "dricka" vattnet, vilket skulle göra att dina blommor vissnar snabbare.
Innan du sätter ner buketten i en passande vas ska du se till att inga blad hamnar under vattnet. Använd alltid en ren vas.
Kommer det med en näringspåse kan du hälla i den i vattnet men det gör inget ifall du inte har någon näring.
Placera buketten på ett passande ställe men inte för nära frukter, ha den inte stående i direkt solljus eller för varmt.

Vilken temperatur ska vattnet som blommorna står i ha och hur mycket vatten ska det vara i vasen?

Har du fått en bukett som har mjuka stjälkar föredrar dem 1/3 av vasen fylld med kallt vatten. T ex: tulpaner, hyacinter, lökväxter
Har du fått en bukett med mellanhårda stjälkar föredrar dem en hel vas med ljummet vatten. T ex: rosor, liljor, krysantemum
Har du fått en bukett med hårda stjälkar föredrar dem mycket vatten i vasen med varmt vatten. T ex: syren, viburnum, hypericum
Har du fått en bukett med både hårda och mjuka stjälkar föredrar de ljummet vatten.

Behöver jag ge mina blommor näring?

För riktigt vedartade stjälkar används näring men nu för tiden är kvalitén på blommorna så pass bra att det inte behöver tillsättas någon näring. Att byta vatten varannan dag och ställa dem svalt under natten är den bästa näringen.

Hur du ska placera dina blommor?

Det är viktigt att dina blommor får en bra placering i hemmet som gör att de får den längsta möjliga hållbarheten.
Ifall du vill ha dem på bordet eller köksbänken se då till att det inte finns frukt i närheten. Frukt utsöndrar ett ämne som heter etylengas, det är en mognads gas som gör att dina blommor vissnar fortare.

Få ut det sista av dina rosor

Efter att ha haft rosor hemma några dagar kan de börja nicka, följ dessa råd för att få ut lite mer.

Plocka upp rosorna och ge dem en nu snittyta med en blomkniv eller en vas kniv, lägg snittet ett par centimeter ovanför det gamla.
Rulla in rosorna hårt i papper och sätt dem i ljummet vatten. Se till att minst halva stjälkens längd står i vatten. Rosorna börjar nicka eftersom deras snittyta växt igen och de inte kan ta upp mer vatten.
Låt dem stå så tills de fått starkare stjälk, då kan du ta bort pappret och stoppa ner dem i din vas igen. Det kan fungera att göra detta flera gånger på samma rosor.

Skötselråd Blombud