Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Blombudkurs för personalen

Igår var vi i personalen på Inspirationskurs för oss som jobbar med blombud och nu är vi så sugna på vår första julskyltning. Vi har planerat den till helgen efter allhelgonahelgen så det blir nog rätt lagom tid. Vi har under kanske åtta veckors tid fått pall efter pall hemskickad till oss i butiken och nu börjar det bli trångt i varenda vrå.Fast imorgon tänkte vi börja packa upp det mesta så vi vet hur vi ska göra julskyltningen.\\

Tänk att man nu är så sugen på julen och stressen och allt som kommer till när man jobbar inom handels och att man dagen efter julafton bara vill bli av med julen. Fast det egentligen är då man ska börja njuta av den.
Hur vi började med blombud på Flowerhouse.

Vi som kommer att skriva här är jag, Catharina, som är ägare av Flowerhouse.se blombud och Nihlstens Blommor. Jag har drivit butiken i fyra år och blombud webbshoppen i lite mer än ett halvår. Jag började min egen företagare-karriär med en enmansbutik. Det var jätteroligt och man fick ta det hela i sin egen takt. Men efter något år började det kännas ganska ensamt. Jag och grannbutikskillen (som också var ett enmansföretag) gick och blev kära, sålde våra verksamheter och köpte en större butik, med större omsättning och mer personal. Vi har kämpat på under 3 1/2 års tid, men ändå känt att vi nog vill växa lite mer för att detta både ska vara lönsamt och roligt. Sedan fick vi erbjudandet om att överta en av de finaste och bästa blombud webbshopparna som finns på nätet idag och inte kunde vi motstå detta.
Att vara blombud

Våren gick i en rusande fart och det var mycket för oss båda att sätta sig in i. Att våra blombud ökade från ca 3 blombud/dag till ca 15 blombud/dag var en av de sakerna. Det är ju inte bara att binda ytterligare 15 buketter utan vi fick ju lägga om en helt annan strategi i butiken och på rutiner. Sedan skulle man bli proffsfotograf, ta snygga bilder med stora blixtar och fototält och jag kan säga att det är inte bara att lägga upp en produkt och fota. Visserligen gick jag mediaprogrammet och foto var mitt huvudämne men det är ju också 12 år sedan man tog studenten. En annan sak man skulle sätta sig in i var att skriva inspirerande texter, bygga hemsida och sökoptimera för b.la blombud. Alla dessa nya arbetsuppgifter i ens vardag gjorde ju såklart att man kände att skulle man kunna klona sig och skapa en kopia av sig själv, skulle man göra det till vilket pris som helst. Idag känner jag att jag har landat. Vi har ökat personalstyrkan och jag är inte intresserad av en kopia av mig själv. Jag får äran att arbeta med människor som kompletterar mig och som jag har jätteroligt med på jobbet. Vi är ett sånt bra team, vi är alla otroligt duktiga florister och tar hand om våra kunder med stor omsorg.
Vi som jobbar med blombud

Det roligaste med detta jobb är de kunder som ger en en kram för att man har gjort ett fantastiskt jobb, eller säger att de älskar en för att man gör det där lilla extra som t ex ringer och dubbelkollar en stavning på ett namn på ett blombud eller liknande.

Våra andra tjejer heter Elina, Anna, Nettan och Nathalie. Kanske kommer även Peter att göra lite inlägg ibland. Vad de kommer skriva om får ni läsa om senare.Flowerhouse