Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

När skickar man blommor till begravning?

Om du beställer blommor till en begravning så kommer de att levereras på önskat datum och i god tid för ceremonin. För att detta ska fungerar som tänkt så måste du veta när du skickar blommor till en begravning.

Det är flera saker som påverkar hur snabb leveransen kan vara. Om du skickar en enklare bukett så går det ofta att ordna så att du skickar blommor till begravning samma dag på morgonen om begravningen ska hållas på eftermiddagen.

Om det är en begravning som sker på förmiddagen så måste du beställa dina begravningsblommor minst en dag i förväg. Ibland kanske det krävs mer tid än så.

Ett mer komplicerat arrangemang för begravning kan kräva mer tid

Om det är så att du vill skicka en större krans eller kanske är den som ska ta ansvar för kistans dekoration så bör du inte vänta med detta till dagen före begravningen. Då bör du istället ta kontakt och beställa blommor till begravning minst en vecka i förväg.

Detta för att floristen ska kunna se till att få det hela klart i tid. Det krävs ju mer då det ska vara en större krans eller annan dekoration som dessutom inte kan levereras med en mindre bil.

Sista-minuten-blommor kan fungera

Om du får veta om begravningen samma dag som den sker finns det möjligheter till expressblombud för begravning. När klockan inte har slagit 12 och begravningen är på eftermiddagen är det inte så svårt att ordna med detta.

Som regel är det dock klokt att försöka skicka blommor till begravning med framförhållning. Ordna med din beställning så snart som du har fått tid och plats för begravningen!