Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Kan man spåra blombud?

Har du fått ett blombud av en hemlig beundrare eller har den som skickat av misstag glömt att ange avsändare? Du vill spåra blombud för att få veta vem som har skickat, men går det? Svaret är nej och ja. Det beror lite på varför du vill spåra och hur du går till väga.

För det mesta går det inte att spåra

När det gäller ett vanligt blombud där det inte finns några misstankar om brott, det vill säga det har inte skickats för att trakassera dig, så kan du inte spåra blombudet. När en person ber om att få skicka blommorna anonymt så kommer kundtjänsten att notera detta.

Om du mejlar för att få veta vem som har skickat får du alltså ett nekande svar. Du får inte namn eller annat som kan avslöja den som skickat.

Om det finns misstanke om brott

Om blommorna du fått på något vis kan härledas till brott så går det att blanda in polisen. När polisen ber om uppgifter för att ta reda på vem som har skickat blommorna så måste blomsterhandeln samarbeta och ge dessa. Det här är egentligen det enda sättet du kan få informationen från blombutiken. Finns det ingen anledning för polisen att begära informationen så kommer du inte att få den.