Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Hur sent levereras blommor?

När ska den som får dina blommor vara hemma? Det är något du undrar när du ska beställa blomsterbud om det är viktigt för dig att den som får försändelsen kommer att ta emot i dörren. Hur sent blommor levereras beror på när du beställer och vart du skickar.

Leverans av blommor till privatpersoner

Om du ska skicka blommor till en privat adress så sker leveranser normalt sett mellan 11.00 och 20.00 på vardagar. På lördagar så kan blommorna levereras mellan 11.00 och 17.00. Det går att få en senare leveranstid eller tidigare då det behövs men det måste du be särskilt om.

Det kan vara möjligt att få blommor levererade på en söndag men bara om detta har avtalats om. När inget sägs om detta så blir det istället så att blommorna levereras på en lördag eller på måndagen som följer.

Leverans av blommor till företag

När du vill skicka blommor till ett företag så är leveranstiden avhängig av normala arbetstider. Det betyder att leveransen normal sett sker mellan 09.00 och 17.00. Det är detta som räknas som kontorstid då folk kan förväntas vara på sina arbetsplatser.

Tänk på att ditt blombud kan landa i receptionen om inget annat sägs. Då gäller det att företaget har goda rutiner för att leverera blommorna vidare till rätt arbetsplats. Du får kanske ringa och kolla detta då blommorna förväntas ha kommit fram.

Det gäller att beställa i tid

Tänk på att beställa ditt blombud i tid för att det ska komma fram samma dag. För blombud till företag ska du beställa innan lunch men för det mesta går det att få leverans till hushåll samma dag om din beställning kommer in innan klockan 13.00.

Det finns förstås också expressblombud. Dessa kostar lite mer men gör det möjligt att beställa blomsterbud på eftermiddagen och få blommorna levererade samma dag.