Skicka blommor med leverans samma dag -  Stort utbud

Skicka blommor till begravning

Skicka blommor till begravning när du inte kommer

När det blir begravning och du inte kan komma så kan det kännas mindre trevligt. Detta särskilt om det handlar om goda vänner som gärna hade sett ditt stöd under minnesstunden. Men du kan visa ditt stöd trots att du inte är där. Genom att skicka blommor till begravning så visar du att du är där i tanken och att du bryr dig om.

Skicka blommor till begravning – krans eller bukett?

Det finns lite olika val av blomsterarrangemang till en begravning. Förutsatt att du inte tillhör den närmsta familjen så är det inte så att du behöver ta hand om smyckning av lokal eller kista. Då blir det antagligen bäst att skicka blommor till begravning i form av krans eller bukett. De flesta samlingslokaler för begravningar har vaser och platser för buketter så du måste inte välja kransen.

Begravningskransar har dock flera fina fördelar. De är enkla att hantera och de kan läggas inomhus såväl som utomhus. Med kransen så säkrar du att dina blommor kommer att placeras på ett synligt sätt och det är viktigt.

I och med att du inte själv kan komma så gäller det att de andra som finns på plats ser att du faktiskt har skickat blommor. Buketten kan komma lite i skymundan då den kanske står på ett sätt som gör att man inte går fram och läser hälsningen.

Din hälsning på begravningsblommorna

Med blommor på begravningen så säger vi farväl på ett stämningsfullt sätt. Hälsningen kan ibland ses som överflödig. Alla förstår ju vad blommorna innebär. Men just när du inte själv kan komma och räcka över blommorna så är det viktigare än någonsin att de har en tydlig hälsning.

Begravningskransen kommer med ett band där det kan stå en liten hälsning. Här kan du skriva ditt och fler namn. Kanske vill hela din familj vara med om försändelsen och då ska det framgå av hälsningen.

Det finns standardfraser som man använder för att skicka blommor till begravning. Om du är osäker på vad dessa är så kan du alltid fråga om detta direkt online innan du beställer blommorna. Då kan du få förslag så att det blir rätt ton och budskap.

Försök inte vara för kreativ med den här typen av blommor. Skämt vid begravningen blir sällan särskilt lyckat. Fokusera istället på att vara seriös och hjärtlig. Det kommer alla som ser din hälsning att uppskatta.

Skicka blommorna till rätt lokal!

Det här kan inte sägas nog så många gånger. Du måste ange rätt adress då du ska skicka blommor till begravning. När beställningen väl är gjord och blommorna är på väg så är det svårt att ändra adressen. Om du inser ditt fel försent så kanske blommorna inte ens kan komma fram i tid. Det är ju verkligen trist då du trots allt har ansträngt dig för att visa att du bryr dig i en stund som är svår för många.
 

Skicka blommor till begravning

Begravningen blir vacker och minnesvärd med blommor. Oavsett om du kan komma eller inte är det god ton att skicka blommor till begravning. Vi gör det lätt för dig med fina arrangemang som du kan skicka med en hälsning från dig och din familj. Blommorna levereras direkt till platsen där minnesstunden ska hållas och placeras ut så att alla deltagande kan uppleva tröst av dem.

När ska du skicka blommor till begravning?

Det är i praktiken möjligt att skicka blommor till begravning samma dag som den ska hållas men det här kan vi inte rekommendera. Om du vill välja ett arrangemang som känns rätt för dig behövs det lite mer tid än så.

Om du kan lägga in din beställning av begravningsblommor åtminstone några dagar i förväg är det bra. När det finns särskilda behov och du vill trycka upp band och mer till din hälsning är det viktigt att beställa i tid för att ge oss det utrymme som krävs för att ge dig en perfekt blomsterhälsning till begravningen.

Krans eller bukett – Vad passar bäst?

Ska du skicka en krans eller kanske en bukett som kan stå fritt på golvet? Det finns inga särskilda regler för vad du ska skicka till en begravning. Många väljer kransen då den kan passa särskilt fint tillsammans med ett band med hälsning.

När ni är en familj som skickar blommor till begravning är det ju trevligt att få med allas namn på det band där hälsningen trycks. Det ser helt naturligt ut tillsammans med en krans som kan läggas på golvet eller ställas upp mot en vägg.

En stor fördel med fristående kreationer som inte kräver någon vas är att de är enkla att placera ut. Om begravningen ska hållas i en lokal där det råder brist på vaser är det ju bättre att det går att ställa blommorna som kommer som de är på golvet.

Kransar kan man också enkelt lägga ut på marken utomhus. Det kan passa fint när man kommer att samlas vid en begravningsplats. Många gånger fokuseras ju alla blomsterdekorationer till minneslokal där tal hålls och då är det fint om det finns kransar att lägga utomhus vid ingång.

Om du ska välja en krans eller bukett är helt upp till dig. Notera dock att du har olika form att välja från. En krans i form av ett hjärta är riktigt fint och kärleksfullt. Hjärtat kan fyllas av rosor och blir en dekoration som många upplever lugn av att se på.

Blommor som den avlidne tyckte om

Något som kan vara en möjlighet är att skicka blommor till begravning med tanke på vad den avlidne tyckte om. Det kanske finns kunskap om favoritblomman eller så väljer du en färg som du vet att han eller hon älskade.

När du väljer begravningsblommor på detta vis blir de personligare. Det är fint och något som många kommer att uppskatta. Om du inte vet vad personen tyckte om kan du kanske fråga om detta. Det går ju att prata med folk som inte tillhör de närmst sörjande men som har denna kunskap.

Annars ska du veta att blommor som går i vitt, rött och andra varma färger alltid passar mycket bra till en begravning. Det viktigaste med ditt blombud till begravningen är ju att visa deltagande. Det gör du på ett fint sätt med blommor som binds i kransar, hjärtan och buketter som är särskilt till för begravningen.

Vi kommer att se till att blommorna binds på ett sätt som gör att de passar stunden perfekt. Det blir elegant och stämningsfullt. Precis så som det ska vara när vi samlas för att säga farväl på ett fint sätt.

En hälsning från dig och familjen

Hälsningen från dig och familjen kan vara viktigare än vad du tror. Många som går på begravning tar en titt på de blommor som skickats och hälsningarna som de kommer med. När du har skickat blommor med hälsning som syns blir din närvaro tydlig.

Det här är ju särskilt viktigt när det rör en begravning som du av olika skäl inte kan närvara vid. Men även om du själv är där känns det fint att det syns att du och din familj skickade blommor till begravningen. Det ökar känslan av deltagande och alla som närvarar påminns om att det finns kärlek och omtanke i lokalen.

Själva hälsningen behöver inte alls vara komplicerad. Det går till och med att helt enkelt skriva från och så era namn. Många väljer dock att skriva något i stil med vila i frid. Om du är osäker på vad det bör stå på din hälsning kan du alltid fråga oss. Vi vet vad som passar och vad som är smakfullt.

Var ska minnesstunden hållas?

Det är mycket viktigt att skicka begravningsblommor till rätt adress. Ta noga reda på var minnesstunden ska hållas och när. Det är ju synd om du bokar in blommor till begravning för eftermiddag då den kommer att hållas på morgonen. Även om blommorna till sist når familjen som sörjer så kommer de ju inte att vara lika effektfulla som då de läggs ut i lokalen under minnesstunden.

Det går också att skicka blommor hem till den som sörjer. Det här kallas för kondoleansblommor och de är inte till för att smycka ett begravningskapell på samma sätt som kransar, hjärtan och buketter som kan ställas på golvet.

När du vill skicka hem till en familj eller person som är i sorg kan du skicka när du vill. Det behöver inte vara samma dag som begravningen. Det kan vara bra att veta om du av någon anledning missade begravningen och nu vill visa ditt deltagande.

Tänk dock på att du bör skicka kondoleansblommor veckan innan eller efter begravningen hålls. Om du skickar mycket senare kan det ses som lite märkligt.

 

Produkter
Övrigt